Hartige taal

Eerlijkheid in contact, vanuit je hart

Agenda Trainingen

Wat is jouw reactie als iemand onverwacht uitvalt?

oktober 15, 2021 - Yvonne Jeucken
Nieuwsbrief Hartige Taal oktober 2021

 

 
 
Stel, je hebt een moeizame samenwerking met een collega. Het gaat om bepaald gedrag. Gedrag dat iets met jou doet. Wat gebeurt er dan in jou? Hoe reageer je op deze collega?En hoe zou je het liefst willen reageren?Soms voel ik me machteloos en geirriteerd. Perplex, bewegingloos. Als gedrag van de ander me overvalt en allerlei systemen in mij actief worden, ben ik me soms niet eens bewust van wat ik wil. Laat staan van mijn behoefte aan vertrouwen, verbinding, keuzevrijheid. Op momenten dat ik die T splitsing herken, adem en mijn verlangen voel, heb ik weer keuze. Om te reageren vanuit mezelf en wat voor mij van waarde is. Waar verlang jij naar? Meer echtheid, vrijheid en verbinding in je relaties?Meer plezier en ontspanning in samenwerking?Meer vaardigheden, om Geweldloze Communicatie ook echt te gebruiken als de verbinding weg is?
Deze nieuwsbrief stuurde ik net aan  mensen die mijn ebook ooit hebben gedownload of interesse toonden in (vervolg-). Nu post ik het op LinkedIn omdat er misschien wel meer mensen interesse hebben in  Geweldloze Communicatie, en een training overwegen in de buurt van Groningen. Ik word er nu eenmaal heel blij van om mensen te helpen om zich meer vrij te voelen en dichter bij zichzelf te blijven. Om ze te laten zien dat je keuze hebt als je naar je jakhals luistert. Op een manier die energie geeft in plaats van kost.Deze jakhals fotografeerde ik in Namibië. De jakhals blijft mijn favoriet, omdat hij zo betrouwbaar is. Elke keer als ik niet trouw ben aan mezelf of mijn eigen behoeften bagatelliseer, dan duikt ie op. Soms grommend, soms razend, soms passief-agressief, soms vermijdend, soms alleen maar in spanning in mijn spieren. Aardig verstorend voor mijn gemoedsrust, in de samenwerking of in het contact met de ander. Teleurstellend ook soms: is ie daar nu alweer? Wanneer is het eens klaar? Hij heeft echter altijd iets kostbaars te zeggen. Inmiddels ben ik bevriend met mijn jakhals, en daarmee bevriend met mezelf. Het blijft me verbazen hoeveel ontspanning dat geeft,  in contact met de ander. Omdat het veiligheid geeft in mij. Misschien omdat ik nu bij mezelf hoor en me daardoor ook meer verbonden voel met anderen. Zou je ook een beter contact willen met jouw jakhals?

Denk je wel eens na over een verdiepende training? 

Deze week heb ik nieuwe trainingen op de website gezet.

Op de korte termijn: In november geef ik een introductietraining (basis 1) op 5 en 6 november en twee keer de training Empathie, zelfempathie en helderheid (basis 2).

Op 13 januari 2022 start mijn favoriet, de jaaropleiding, en er is nog plek. Het is mijn favoriet omdat het traject (5 meerdaagse blokken) veel tijd geeft voor integratie en het fijn is om dat traject met dezelfde groep te doen.

Eind februari 2022 kun je je ter verdieping onderdompelen in een hele week Empathie en Geweldloze Communicatie, met overnachting en tijd om te ontspannen. Deze week geef niks samen met mijn collega Dionne Verbeet. Onze eigen ervaringen met een week als dit zijn de max.Wil je daar meer over weten, bel of mail me dan.Ken je mensen die een introductietraining overwegen, stuur gerust deze nieuwsbrief aan ze door.Het lijkt me leuk je (weer) te zien!Hartelijke groet

Yvonne Jeucken

info@hartigetaal.nl

"Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, there is a field. I'll meet you there" Rumi

Moed wordt wakker als iets echt belangrijk is

  Waar sta jij voor, als het er op aan komt?   Hoe is het met jouw moed?   In de haast van deze wereld is het makke...
Lees verder

De essentie van Geweldloze Communicatie, een benadering van het leven

Dit is mijn eerbetoon aan Robert Kržišnik. Wie is dat? Een vrije geest, een man met veel humor en moed. Een man die mij ...
Lees verder

Hoeveel lichter kan ik leven als ik anders naar mezelf leer kijken

  Ken je dat, dat continue achtergrondgeluid van gedachten in je hoofd?   Soms zitten die gedachten vol aannames, i...
Lees verder

De wantrouwen cirkel of de vertrouwen cirkel- welke wil jij?

Wat wil je liever, wantrouwen of vertrouwen? Zonder de angst te ontkennen die er onder ligt wil ik de wereld wakker schr...
Lees verder